jongste dochter vliegt uit

Dit keer wil ik een brief/blog schrijven voor onze jongste dochter Veerle, die bijna uitvliegt.

Alle prinsessen.

Lief. Slim. Mooi. Grappig. Onafhankelijk. Opmerkelijk. Met een groot hart.

Je bent een van onze lievelingsmensen. Ik weet dat je net zo veel vreugde aan de mensen om je heen zult blijven geven, als je aan ons hebt gegeven.

Vind plezier in de keuzes die je maakt. Er zijn nooit fouten, alleen maar lessen die je kunt leren. Wees nooit bang. Je bent wie je kiest om te zijn. Je toekomst ligt niet voor je maar in jezelf. Dingen overkomen je door wie je bent en wat je doet. Wees kalm temidden van het lawaai. Heb vertrouwen in je kracht en je intuïtie. Heb moed.

Blijf jezelf. Blijf compassie tonen en troost bieden. Blijf tolerant en accepteer anderen hoe ze zijn. Blijf altijd gracieus, wat de omstandigheden ook zijn. Blijf flexibel, want het zal je de vrijheid van mogelijkheden geven. Blijf veel lachen. Blijf ontdekken. Blijf bewonderen. Blijf dromen.

Heb lief. Leef. En vooral: doe wat je gelukkig maakt. Je zult niet alles wat je overkomt in de hand kunnen houden, maar je kunt beslissen om je er niet klein door te laten krijgen. Probeer de dingen die je niet bevallen te veranderen. Als dat niet lukt, verander dan de manier waarop je denkt. Het kan zijn dat je zo een nieuwe oplossing vindt.

En vergeet nooit dat welke fouten je ook maakt, hoe je er ook voor kiest om je leven in te delen, wat je ook besluit te doen, wij er altijd voor je zullen zijn. Wij zullen altijd onvoorwaardelijk van jou houden. We zullen ons hele leven trots op jou blijven.

2 thoughts on “jongste dochter vliegt uit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *